KvízPart
 
ranglista fórum kagylók levelező kedvencek kvízírás
  Eddigi játékok száma:
293 940 062
Elérhető kvízkérdések:
742 674
Online játékosok: 2
     

A KvízPart fórum működési alapelvei

Kérjük, olvasd el figyelmesen a KvízPart fórum működési alapelveit, a fórum használata csak ezen feltételek elfogadásával lehetséges.

A KvízPart fóruma moderált, a hozzászólásokat a topikgazda, a moderátorok és az üzemeltető moderálhatja. A moderálás célja a kulturált, egymás érzékenységét és jogait szem előtt tartó, technikailag áttekinthető kommunikáció elősegítése. A moderátoroknak joguk van topikok címét módosítani, törölni hozzászólásokat és teljes topikokat, büntetni más felhasználókat.

Moderátori jogokkal rendelkezők:
Topikgazda: egy témakört (topikot) megnyitó felhasználó, akinek joga van saját topikjában egyes hozzászólásokat törölni, köteles a moderátoroknak jelezni a többszöri, törlésre okot adó megnyilvánulást.
Moderátorok: tevékenységüket a szerkesztőség felkérésére, társadalmi munkában végzik. Joguk van egyes hozzászólásokat törölni, vagy - többszöri törlésre okot adó megnyilvánulás esetén - egyes felhasználókat kitiltani.
Üzemeltető: joga van egyes hozzászólásokat törölni, vagy egyes felhasználókat kitiltani vagy akár törölni az adatbázisból.

A moderátorok nem személyes értékítéleteik alapján, hanem jelen szabályzat alapján véleményezik a hozzászólásokat, ennek ellenére a moderálás bizonyos fokig elkerülhetetlenül szubjektív: egyetlen kontrollja, hogy a különböző beállítottságú moderátorok látják és felülbírálhatják egymás tevékenységét. A moderátoroknak nem a hozzászólásban képviselt vélemény helyességét kell mérlegelni, hanem a hozzászólás hangnemét, esetlegesen jogsértő vagy törvénysértésre buzdító voltát. A moderálás célja nem az, hogy ne alakuljanak ki viták, hanem az, hogy a vita helyét ne vegye át a személyeskedés, szitkozódás, egymás rágalmazása vagy az öncélú trágárság. A moderátorok nem tudják a fórumokban megjelenő üzeneteket szerkeszteni vagy részlegesen törölni: vagy bent hagyják a hozzászólást, vagy törlik az egészet. Az üzemeltető fenntartja a jogot bármely hozzászólás, bármely topik akár indoklás nélküli törlésére.

A moderátoroknak és topikgazdáknak törölni kell minden olyan hozzászólást, amely:

 1. jogszabályellenes,
 2. a nyelvi agresszió megnyilvánulása (trágár, átkozódó, szidalmazó, káromló szavakat és kifejezéseket tartalmaz),
 3. témaidegen (off),
 4. a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozza és zavarja,
 5. más felhasználóra nézve sértő, bántó, személyeskedő,
 6. gyűlöletkeltő, fenyegető,
 7. kegyeletsértő,
 8. rasszista, kisebbségellenes megnyilvánulásokat tartalmaz,
 9. más felhasználó politikai, vallási meggyőződését vitatja,
 10. az alkotmányos rend vagy törvények megsértésére buzdít,
 11. bárki valós, személyes adatát (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás stb.) engedély nélkül teszi közzé, feltéve, hogy az érintett azokat nem maga hozza nyilvánosságra,
 12. más felhasználó belső levelezőrendszerben küldött privát üzenetét teszi közzé,
 13. nyereségorientált vállalkozást, terméket, illetve szolgáltatást reklámoz, beleértve a nyereségérdekelt, bevételorientált weboldalakat is,
 14. adománygyűjtésre vonatkozó kéréseket tartalmaz, petíciókhoz aláírást gyűjt,
 15. pornográf és a jó ízlést sértő képeket, szövegeket, tiltott jelképeket tartalmaz,
 16. technikai rombolást valósít meg: JAVA, nagyméretű képek, "kisregények" beírása, a témák letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító linkek, képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló fájlletöltések, szöveg nélküli hozzászólások, átirányítások és minden más, olyan beavatkozás, amely megváltoztatja a topik méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát,
 17. flood (Ha nem szándékos, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány kerül törlésre. Szándékos flood, ha valaki egy beírást háromnál több topikban helyez el.)
 18. az üzemeltetéssel, a moderálással, az üzemeltetőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó bejegyzés, amely nem a kifejezetten e célt szolgáló "Kérés a moderátorokhoz", ill. hivatalos KvízPart-topikokban tűnik fel,
 19. törlés után visszamásolt hozzászólás,
 20. törölt hozzászólásra adott válasz(ok).

A moderátorok indoklás és előzetes felszólítás nélkül törlik, ill. archiválják azon topikot,

 1. amelyre érvényes bármely, fent felsorolt, törlendő hozzászólásokra vonatkozó ismérv,
 2. amely egy már létező témában indul,
 3. amely politikai vagy hitéleti vitatémát vet fel,
 4. amely aktualitását vesztette,
 5. amelyet a topikgazda egy hónapja nem látogatott meg, ill. az utolsó hozzászólás egy hónapnál régebbi.

HTML-kódok a hozzászólásokban csak bizonyos korlátozásokkal használhatók.

A moderátorok a vétség súlyától függően kitilthatnak, javaslatukra az üzemeltetők végleg törölhetnek egyes felhasználókat. Az első hiba esetén általában csak akkor jár kitiltás, ha a vétség kiugróan súlyos. A fórum szabályainak többszöri megsértése azonban kisebb vétségek esetén is kitiltást, további ismétlődés esetén pedig törlést vonhat maga után. A kitiltás időtartama 1-30 napig terjedhet. A kitiltás időtartama első esetben rövidebb, majd minden újabb alkalommal hosszabb lesz. A kitiltásról külön értesítés a felhasználónak nem jár. Kirívóan durva esetben járhat adott felhasználó összes addigi hozzászólásának törlésével is.
Olyan felhasználónév használata, amely köthető egy tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez, illetve ha a felhasználó hozzászólásában maga azonosítja magát a tiltás alatt lévő felhasználóval, szintén azonnali, végleges tiltást von maga után.
Figyelem! A tiltás mindig teljes körű! A fórumtiltással egyidejűleg a KvízPart minden regisztrációhoz kötött szolgáltatása is elérhetetlenné válik a letiltott felhasználó számára!

A moderátorok száma korlátozott, így előfordul, hogy van olyan hozzászólás, melyet egyik moderátor sem lát. Ezért szívesen fogadnak minden üzenetet a belső levelezőn keresztül, amelyekben felhívják figyelmüket egy-egy problematikus hozzászólásra. Kérünk valamennyi felhasználót, hogy ha olyen megnyilvánulást lát, amely akadályozza a kulturált társalgást, azonnal hívja fel rá a moderátorok vagy az üzemeltető figyelmét.

A KvízPart fóruma regisztráció nélkül olvasható. Hozzászóláshoz azonban KvízPart-regisztráció szükséges. Csak azoknak a felhasználóknak biztosítjuk a hozzászólás lehetőségét, akik legalább 30 nappal ezelőtt regisztráltak. A regisztrált felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik a fórum használatáért, amelynek során a hozzáférés jelszaván keresztül történik. A felhasználó köteles minden tőle elvárhatót megtenni személyes adatainak, különösen a loginnév, illetve jelszó védelme érdekében. A Fórumokban megjelent felhasználói hozzászólások sohasem tükrözik az üzemeltető véleményét. A Fórumokban nem jön létre tanácsadói viszony sem a hozzászólók között, sem pedig a hozzászólók és a KvízPart Online között. A hozzászólások sohasem tekinthetők szakértői véleménynek, ezek tartalmáért az üzemeltető nem vállal felelősséget.

A felhasználók hozzászólásuk beírásával korlátlan - a többszörözés, átdolgozás, nyilvánossághoz közvetítés, nyilvános előadás és a terjesztés jogát is magában foglaló - felhasználási jogot adnak KvízPart Online részére. A Fórumon megjelenő hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetők le, illetve terjeszthetők, és kizárólag a KvízPart Online írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni. A felhasználók kötelesek betartani a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992 évi LXIII. törvény, valamint egyéb adatvédelmi jogszabályok rendelkezéseit, tilos más felhasználó adatainak (különösen az IP címek) gyűjtése, tárolása és továbbítása.

A KvízPart fórumát minden felhasználó saját felelősségére veszi igénybe. Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a nyilvános kommunikációs csatornákon megjelenő hozzászólásokra a nyilvános közlésekre érvényes különböző jogszabályok az irányadóak (1986. évi II. törvény, 1978. évi IV. törvény). A kommunikációs szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók egyedi elérésére alkalmas adatokat a legnagyobb körültekintéssel, szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá, azokat - a törvényben előírt kivételektől eltekintve - harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk át.

Egyebekben a KvízPart oldal használatára vonatkozó, "Jogok" címszó alatt, a következő oldalon: http://kvizpart.hu/jogok.kviz olvasható szabályok vonatkoznak a KvízPart fórum használatára is.

A változtatás jogát fenntartjuk.

 
    BELÉPÉS  
Regisztráció Elfelejtett jelszó

AJÁNLAT

    PARTI ZÓNA  
Nagykvízek
Gyorskvízek
PicClick
ORIGO játékok
    NAGYKVÍZEK  
Általános Általános
Magyarország Magyarország
Nagyvilág Nagyvilág
Sport Sport
Tanulás Tanulás
Technika Technika
Történelem Történelem
Irodalom Irodalom
Művészet Művészet
Nyelv Nyelv
Szabadidő Szabadidő
Társadalom Társadalom
Természet Természet
Zene Zene
    KVÍZKERESÉS  
Nagykvíz Gyorskvíz

AJÁNLAT

     
AJÁNLAT
Főoldal | Játékszabály | FAQ | Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Jogok | Írj nekünk! | Médiaajánlat | Süti beállítások
Copyright © 2001-2022. New Wave Media Group Zrt. All Rights Reserved - Minden jog fenntartva